תיקון תריסים או החלפה – מה כדאי לעשות?

פולשים רבים עושים את כל המאמצים למצוא את דרכם אל תוך הבית שלנו. יתושים, זבובים, פרפרי לילה ורחמנא ליצלן גם דבורים או ג’וקים מעופפים. אנחנו, שזקוקים לאור ואוויר בבית, פורשים להם שטיח אדום ופותחים את החלונות לרווחה. כדי שנוכל לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, נצטרך רשת טובה שתגן עלינו מפני המעופפים האלה. 

תנו לישון בשקט!

רשתות לחלונות הן מצרך בסיסי בבית, בטח ובטח במדינה כמו שלנו, עם קיץ חם שמזמן יתושים וחרקים שונים שמעדיפים לחוג לנו מעל הראש כשאנחנו מנסים לישון מאשר להסתובב בחוץ ולחיות את חייהם בשלווה. עם זאת, רובנו לא ממש מכירים את ההבדלים בין הרשתות ולא יודעים אילו תקלות אנחנו עשויים לפגוש, שלא לדבר על מה לעשות כשהן מתרחשות. 

לכן, החלטנו לעשות קצת סדר בדברים – להכיר לכם את סוגי הרשתות השונים ואת התקלות הנפוצות ביותר של רשתות לחלונות. 

סוגי רשתות לחלונות

ראשית, רשתות מגיעות ברמות שקיפות שונות. בעבר, הנפוצה ביותר הייתה רשת האלומיניום האפורה. היא עשתה את עבודתה נאמנה והייתה עמידה מפני מזג האוויר. אלא שהמראה האפור שלה האפיל על הבית ומנע חדירת אור. כיום, פותחו רשתות שקופות הרבה יותר, חלקן כמעט בלתי נראות. אור ואוויר עוברים דרכן הרבה יותר טוב והבית נעים יותר למראה. כדאי להתייעץ עם בעלי המקצוע על רמות השקיפות והמחירים בטרם התקנת רשת לחלון.  

הסוגים השונים:

  • רשת הזזה: סוג הרשת הנפוץ ביותר, שמגיע כברירת מחדל בחלונות רבים. מדובר במעין חלון פנימי שמתלבש על המסגרת של החלון עצמו. היא נכנסת אל תוך מסילה ונעה בתוכה לצדדים. מתאימה מאוד לחלונות סטנדרטיים.
  • רשת גלילה: רשת המותקנת בתוך תיבה בחלק העליון של החלון. כדי לפתוח אותה, מושכים בידית או בחוט ומגוללים אותה כלפי מטה. הרשת מתאימה למי שמעדיף לא לראות את הרשת כל הזמן ורוצה לבחור מתי היא תהיה ומתי לא.
  • רשת קבועה: הרשת הקבועה מיועדת בעיקר לחלונות קטנים שנשארים פתוחים רוב, אם לא כל, הזמן לצורכי אוורור. רשתות לחלונות כאלה ניתן למצוא בדרך כלל במחסן או בחדר השירותים. חלק מהרשתות הקבועות נשלפות כך שניתן להוציא, לנקות, לוודא שהכול תקין, ולהחזיר.
  • רשת כנף: מדובר ברשת שהיא מעין דלת עם רשת. לרוב, היא מותקנת במקביל לדלת החלון ונפתחת לכיוון השני. אלה סוגי רשתות לחלונות נפוצים במיוחד בחדרי ממ”ד, אך ייתכן שנתקלתם בהם גם בדלתות של בית או דלתות יציאה לחצר. 
רשת לחלון
רשת לחלון

תקלות נפוצות

  • קרע: אחת מהתקלות השכיחות ביותר של רשתות לחלונות היא קרע ברשת. פעמים רבות, קרע נגרם כתוצאה מפגיעה פיזית מעשה ידי ילד קטן, בעל חיים, מזלג שנמצא ביד בעת סגירת החלון  ופגע ברשת בטעות, ועוד גורמים רבים וטובים. ככל שהרשת יותר עדינה ופחות עמידה, כך גדל הסיכוי שהיא תיקרע. בנוסף, התקלה הזו יכולה להיגרם גם כתוצאה מבלאי. כך או כך, יש כמה דרכים לתקן את הבעיה – ברשתות ישנות, לרוב יש עדיפות להחלפת כל הרשת ולא לתיקון הקרעים, אך ברשתות חדשות יותר, לעתים מומלץ לתקן את הרשת ולא להחליף אותה, בפרט כשמדובר ברשת גדולה יחסית.
  • התפוררות: כשרשת יושבת על החלון במשך שנים, ברור שבשלב מסוים השמש, הלחות, היובש ושאר תנאי הסביבה ייתנו את אותותיהם ויתחיל להיווצר בלאי. כתוצאה מכך, יכולות להיוולד כל מיני תקלות, כשאחת מהן היא התפוררות של הרשת עצמה, שיכולה להגיע עד כדי קרע שנוצר מעצמו. במצב כזה, אין הרבה מה לעשות מלבד להחליף את הרשת.
  • תקלת מנגנון: רשת ההזזה לא עוברת חלק במסילה, רשת הכנף לא נפתחת בקלות, רשת הגלילה לא מתגלגלת כנדרש – כל אלה מעידים על בעיה שיכולה להיות ברשת עצמה, אך עלולה גם להיות במנגנון שלה. בלאי שנוצר במסילה או בחלק התחתון של רשת ההזזה עלול להקשות על, ובכן, ההזזה שלה. אם הידית או החוט של רשת הגלילה לא מחוברים טוב או שנוצר בהם בלאי, ייתכן שיהיה קשה לגלול את הרשת. אם הצירים בדלת של רשת הכנף בלויים או חלודים, הדלת תחרוק והתנועה שלה לא תהיה חלקה. כשאתם נתקלים בבעיה כזו עם רשתות לחלונות בביתכם, הטיפול הראשוני הוא ניקיון. פשוט לנקות את המנגנון – להסיר לכלוכים וגורמים זרים מהמסילה, לשמן את צירי דלת רשת הכנף… הבנתם. אם העזרה הראשונה הזו לא עזרה, אין מנוס מפנייה לבעל מקצוע.

מי יעזור לי?

אם נתקלתם באחת מהתקלות האלה ואתם לא יודעים מה לעשות, או לחילופין אתם רוצים להחליף/לשדרג/להוסיף רשת לחלון שלכם, אל תהססו ופנו לבעל מקצוע שמתעסק בהתקנה ותיקון של רשתות לחלונות. לרוב, יהיה מדובר באותו בעל מקצוע שעוסק גם בהתקנת תריסים. קראו חוות דעת, השוו מחירים, בחרו את המתקין שלכם בתבונה – אתם זקוקים לעבודה מקצועית שלא תשאיר סיכוי ליתושים.  

באדיבות אתר טוב תודה.